Active Sailing Nordic

Active Sailing Nordic

Om ASN

Vi driver kappseglingsprojekt med Limhamn som bas. Vi tävlar mestadels i Skandinavian och dess grannländer men även i sydeuropa. Här på bloggen finner ni senaste information om våra aktiviteter. Mer ingående om vår verksamhet finns på www.kracer.org.

Besök våra samarbetspartner:
Seldenmast, Nexus, Gill, Yachteq, Climat80 AB, BASTEC, Gransegel, Marincenter Syd, Liros och TV4

Premiärrace North Sails Trim Cup

TävlingarPosted by Anders Hansen 2011-05-07 23:04:02

Efter en lång och hård vinter är det nu premiärrace, North Sails Trim Cup i Lomma.

Vi har laddat med ett antal träningshelger, det har dock mest blivit lättvind. Första racet gjordes i eftermiddags och imorgon blir ytterligare det 3 seglingar. Dagens segling seglades i strålande väder i 5-8 m/s på kryss-länsbana. Vi gjorde en bra start låg rätt och gick upp i topp i början av första kryssen. Vi kom lite i otakt i skiften mitt på kryssen och tappade precis båda X-35 som låg tillsammans. Länsen ned gick bra trots att de andra båtarna med symetrisk spinnaker gick mer rackt på märket medan vi fick skära med vår assy.

Tyvärr var det lite mycket vind för vår topphissade här ovanför utan vi körde vår nya 7/8-dels assy som är helt ny från Gransegel. Fantastikt fin den kommer vi att ha mycket nytta av. Nästa kryss rann på utan större förändring.

De flesta manövrar satt fint trots vi var lite kort på gubbar. Lite småstrul i hissarna att assyn hakar men det har vi en lösning till imorgon.

Morgondagen kommer att bjuda på lite mer vind.

Dagens resultat blev inte så bra då vi och ena X-35an blev taga för tjuvstart. Det blir nya tag imorgon.....

  • Comments(0)//blogg.activesailing.org/#post48